Miskolci Sóbarlang
3530 Miskolc, Rácz György út 6. fsz. 3.
Telefon: 30/449-9078

Élettani hatások


 

 

 

Egészségügyi javallatok

 

 

 

Aki belép a sóbarlangba, úgy érzi, egy különleges mesevilágba, egy miniatûr cseppkõbarlangba érkezett. Az elsõ benyomás feledhetetlen, mert a só nemcsak gyógyító hatású, de kristályai meseszépek. Mindenütt só. A fal só-téglából áll, a padlót só borítja, a mennyezeten só-cseppkövek.

 

A barlangban különleges, nagyon tiszta mikroklíma uralkodik. Ásványi anyagokkal telített állandó hõmérsékletû levegõ az egészségre különösen elõnyös negatív töltéssel bír. A só a szervezet számára fontos kémiai elemeket, jódot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szelént – és számos más hasznos anyagot – tartalmaz.

 

Az állandóan párolgó és újra lecsapódó só negatív iontöltést hoz létre, amely a szervezetet károsító pozitív töltéseket (elektroszmog, dohányfüst) közömbösíti, helyreállítja a szervezet egyensúlyát.

 

 

Sóbarlang elõnyei:

 

 

Gyerekeknek  - SOMOKOZÓ

 

Az ő számukra külön játszó csoportok indulnak. Itt a gyerekek vidám gyermek zene mellett vetik bele magukat a sóba. Homokozó játékokkal keresik meg a sóban elrejtett pici fából készült figurákat.  - Természetesen ajándék jár érte.

45 percig tartózkodnak a sóbarlangban a szülőkkel együtt.

10 éves kor alatt csak szülői felügyelettel lehet igénybe venni.